‘Tapia moet gewoon meewerken aan transfer, ik laat me niet in de maling nemen’

21 juli 2019

ANP

Het zijn drukke tijden voor Sjaak Troost. De interim-technisch directeur van Feyenoord staat er zo goed als alleen voor nu algemeen directeur Jan de Jong is vertrokken en dat terwijl er aan een selectie voor het nieuwe seizoen moet worden gebouwd. Voor Renato Tapia is er in ieder geval geen toekomst meer in de Kuip...


Tegenover RTV Rijnmond is Troost heel stellig. "Vorig seizoen hebben we hem al duidelijk proberen te maken dat er geen toekomst is bij Feyenoord. Toen was er geen club, toen is hij naar Willem II gegaan."

Beleid
Nu, na de succesvolle Copa América (finale bereikt), kloppen er wat clubs aan. "Maar nu wil hij niet", aldus Troost. "Het beleid bij Feyenoord is dat wij hem niet transfervrij laten gaan (Tapia heeft nog een contract voor 1 jaar, red.). Dat deden we alleen bij spelers die veel hebben betekend voor Feyenoord, zoals Karim El Ahmadi en Brad Jones."

'Dit pik ik niet!'
Het is duidelijk dat Troost er flink mee zit, want er volgen nog wat 'dreigende' woorden. "Hij moet gewoon meewerken aan een transfer. Anders gaan we kijken of er andere mogelijkheden zijn. Maar ik laat me niet zo makkelijk in de maling nemen, dat pik ik echt niet."