Dit zijn de teams die PSV kan loten in de 2e voorronde van de Champions League

19 mei 2019

Pim Ras Fotogtrafie

PSV doet deze zomer mee aan de kwalificatie voor de Champions League. De Eindhovenaren beginnen in de tweede voorronde en er zijn nu nog 5 mogelijke tegenstanders over.


Op het moment dat Chelsea op woensdag 29 mei de Europa League wint, loot PSV tegen óf het Zwitserse FC Basel of het Griekse Olympiakos Piraeus. Dit zijn de nummers 2 van de Zwitserse en Griekse competitie.

Elia
Nu is ook duidelijk tegen wie PSV kan loten op het moment dat Arsenal de Europa League-finale wint. In dat geval zijn LASK Linz, Viktoria Plzen of Basaksehir (waar Eljero Elia speelt) de mogelijke tegenstanders. Deze ploegen eindigen als tweede in respectievelijk de competitie van Oostenrijk, Tsjechië en Turkije.

3 voorrondes overleven
PSV begint al op 23 of 24 juli aan het toernooi om de Champions League en moet in totaal 3 voorrondes zien te overleven om tot het hoofdtoernooi toegelaten te worden. Ze beginnen dus in voorronde 2 en moeten daarna nog de 3e voorronde en de kwalificatie overleven. Op 29 mei is dus duidelijk of PSV nog 2 of 3 potentiële tegenstanders heeft in voorronde 2. Op 18 juni is vervolgens de loting.