Telstar wint rood doelpuntenfestijn maar kiele-kiele van De Graafschap

Martijn Baars • 16:22, 10-05-2018 / Laatste Update: 13:28, 07-01-2024

Telstar en De Graafschap hebben een waar spektakel gemaakt van hun onderlinge duel in de eerste wedstrijd om een plek in de finale van de nacompetitie. In Velsen-Zuid werd het maar liefst 3-2 en kregen beide ploegen een rode kaart.

De bezoekers uit Doetinchem liepen vooral achterin te stuntelen en dat leverde meteen de 1-0 op in de eerste helft. Cultheld Melvin Platje strafte een fout van Mark Diemers af en schoot prima raak.

Rood voor Nieuwpoort

Nog voor rust ging het nog verder bergafwaarts met de Superboeren. Sven Nieuwpoort kreeg binnen 4 minuten 2 keer geel en moest dus met rood van het veld. Bart Straalman kwam weliswaar in de ploeg van trainer Henk de Jong, maar toen was het kwaad al geschied.

Met 10 man kreeg De Graafschap het niet meer voor elkaar om de boel om te draaien. Amerikaans international Andrija Novakovich van Telstar verdubbelde zelfs in de 56e minuut de score: 2-0.

Uit het niets 2-2

Uit het niets maakten de 10 man van de bezoekers de wedstrijd toch nog spannend. Een kleine 20 minuten voor tijd scoorde Daryl van Mieghem simpel de aansluitingstreffer (2-1) en zorgde hij voor spanning in de resterende tijd in het heenduel. Telstar leek geschrokken en incasseerde nog geen 3 minuten later ook nog de 2-2. Oud-speler Fabian Serrarens maakte de gelijkmaker.

Heerlijke vrije trap: 3-2

Ineens was het momentum weer bij de bezoekers, die op hun beurt weer een goal tegen kregen. Mohamed Hamdaoui, één van de sterspelers van Telstar, schoot een heerlijke vrije trap binnen voor de 3-2 voorsprong. Maar ook daarna ging het weer mis. Niet vanwege een goal, maar omdat ook de thuisploeg met 10 man verder moest. Toine van Huizen deed zijn De Graafschap-collega Nieuwpoort na en kreeg zijn tweede gele kaart. In de laatste 5 minuten veranderden de 20 resterende spelers niet meer aan de 3-2 stand.

Return

Zondag wordt op de Vijverberg gestreden om een plekje in de finale van de nacompetitie.