Terugkeer Kishna misschien al deze week: ‘Hij maakt écht stappen op de training’ (video)

5 januari 2019

1 jaar en 4 maanden, zolang is het alweer geleden dat Ricardo Kishna zwaar geblesseerd raakte. Alfons Groenendijk houdt nog even een slag om de arm, maar het is niet onmogelijk dat het voormalig toptalent, nu 24, op het trainingskamp in Turkije zijn eerste minuutjes kan maken.


Na een mislukte transfer naar Lazio wilde de toen 22-jarige vleugelspeler bij jeugdliefde ADO zijn carrière weer op de rit zetten, maar al in zijn 2e wedstrijd ging het vreselijk mis. Kishna scheurde tegen zijn oude club Ajax zijn voorste kruisband.

Misschien 20 minuten
Het duurde meer dan een jaar voordat Kishna weer met een bal kon trainen, maar zelfs deze winterstop weet Alfons Groenendijk niet zeker of de vleugelflitser in actie komt. ,,We gaan deze weken bekijken of hij wellicht 20 minuutjes inzetbaar is, maar we gaan er geen druk op zetten. Hij heeft daar een belangrijke stem in.''

Stappen
Toch is Groenendijk niet per se pessimistisch: ,,We zien wel dat hij écht stappen maakt op de training, dus die stap naar minuten komt steeds dichterbij. Maar we moeten eerst maar eens kijken hoe hij deze week verteert, want het worden pittige dagen.