Tetes moeder blijft onderwerp van gesprek bij Tete

17 januari 2016

pro shots
Tete genoot van moment met moeder op veld

Op moederdag kwam Kenny Tete met zijn moeder het veld op voor de laatste thuiswedstrijd van het seizoen bij Ajax. Nog altijd is de rechtsback daar ontzettend blij mee – ook 8 maanden na die dag.

'Koester de mooie foto's'
“Het was echt een prachtig moment. Voor mij was dat een van de hoogtepunten van 2015”, zegt Tete op de site van Ajax. “Elke keer als ik het veld oploop en al die fans zie klappen, dan denk ik: hier doe ik het allemaal voor. Mijn moeder staat op dat soort momenten altijd op de achtergrond. Juist daarom was het mooi dat zij dat moment ook eens zelf kon ervaren. Nu stond zij even in het middelpunt. Ik koester de mooie foto's die er op die dag zijn gemaakt. Het was werkelijk prachtig."

Koppig
Tete raakt niet uitgepraat over zijn moeder. “Ze heeft me altijd gesteund. Hoe koppig ik in het verleden vaak ook was. We hebben veel woordenwisselingen gehad. Dankzij al haar levenservaring heeft mijn moeder me heel veel wijze raad gegeven. Dat koester ik. Ze geeft me kracht en staat altijd voor me klaar. Mijn succes bij Ajax en mijn Oranjedebuut stralen ook op haar af. Dat merk ik aan alles. Ze zegt altijd: als mijn kinderen gelukkig zijn, ben ik het ook. Dat is nu geval. Voor mij is zij daarom de held van 2015."

Tete's ma kon echter niet voorkomen dat zoonlief in december betrokken raakte bij een vechtpartij. Eind januari moet hij dat incident aan de rechter uitleggen.