Theo Janssen volgend seizoen assistent-trainer Jong Vitesse

20 mei 2016

Pro Shots
Theo Janssen tekent contract als trainer bij Vitesse

Theo Janssen heeft tot medio 2019 een contract getekend als trainer bij Vitesse. Komend seizoen zal de 34-jarige Arnhemmer assistent-trainer zijn van John Lammers bij Jong Vitesse. Hij stond al onder contract als techniektrainer en scout.

'Vitesse is mijn club'
"Na scout te zijn geweest heb ik er nu voor gekozen om weer op het veld te staan’’, reageerde Janssen op de clubwebsite. "Ik denk dat de rol van assistent-trainer mij goed past. Vitesse is mijn club en daar wil ik nog jarenlang voor uitkomen. Ook start ik volgend jaar de gecombineerde trainerscursus TCII/III."

Niet nieuw
Janssen komt niet uit op een onbekend terrein. Hij liep de afgelopen week al mee. "De klik met John Lammers is goed en dat we met Jong Vitesse de tweede divisie in gaan zie ik als een mooie uitdaging.’’

Lammers
Ook voor Lammers was er persoonlijk succes. De trainer van het beloftenelftal heeft zijn contract met één seizoen verlengd. De 52-jarige trainer gaat deze zomer zijn derde seizoen in bij de Arnhemse club. Lammers was de voorbije twee seizoenen met veel succes trainer van Jong Vitesse.

In de zojuist beëindigde competitie werd zijn ploeg tweede in de eredivisie voor beloftenteams. Die prestatie volstond voor de felbegeerde promotie naar de nieuw te vormen tweede divisie. Een jaar eerder leidde Lammers de beloften zelfs naar de landstitel. ,,Ik zit goed op mijn plek bij Vitesse’’, reageerde Lammers vrijdag op de clubwebsite. ,,Volgend jaar gaan we met een nog vastere kern beloftenspelers uitkomen. Het is voor ons allemaal afwachten hoe wij gaan meedraaien in de tweede divisie.’’