Theo Janssen wil trainer worden: ‘Ik ontwikkel me als amateurpsycholoog’

15 oktober 2019

BSR

Theo Janssen was als voetballer niet altijd het lievelingetje van de trainer. Nu hij zelf al een paar jaar gestopt is met voetballen, denkt hij eraan om zélf oefenmeester te worden. ,,Ik hoop volgend jaar tot de (trainers-)cursus te worden toegelaten'', vertelt hij De Gelderlander.


Het doel van Janssen is om daarmee hoofdtrainer te worden, bij Vitesse of ergens anders. ,,Ik duik nu de boeken in. En ik ben absoluut geen studiebol, hè. Maar dit is materie die me interesseert", zegt de voormalig vrijetrappenkoning. Janssen is op dit moment de coach van Vitesse onder-19. Met die ploeg wil hij aanvallend voetbal spelen: ,,Vol van energie en positiewisselingen."

Amateurpsycholoog
Dat Janssen zelf niet altijd een voorbeeldprof was, kan volgens hem een voordeel zijn wanneer hij trainer is: ,,Ik herken de slonzen en de perfectionisten. Ik ontwikkel me zo als een soort amateurpsycholoog, haha. Dat hoort ook bij het trainersvak."

Toch ziet Janssen ook verbeterpuntjes bij zichzelf: ,,Ik zie het spel. Ik heb ook snel oplossingen. Dat geven de examinatoren van de KNVB wel aan. Alleen is de weg naar de oplossing voor mij pats-boem. Dan ben ik te snel en direct. Ik moet vaker geduld hebben. Vertrouwen. Geef spelers de tijd om in te grijpen in situaties, in plaats van de snelle wissel. Dat gebrek onderken ik zelf wel."