Tiental NAC pakt tegen VVV 3e puntje van 2019, VAR annuleert penalty na schwalbe

Soccrates Images

Martijn Baars • 16:09, 31-03-2019 / Laatste Update: 09:38, 12-12-2023

NAC heeft voor de 3e keer dit jaar gelijkgespeeld in de Eredivisie. Na puntjes tegen FC Groningen (0-0) en ADO Den Haag (1-1), werd het nu in Breda 1-1 tegen VVV-Venlo. NAC eindigde de wedstrijd met 10 man.

VVV kwam tegen de verhouding in op voorsprong in Brabant. Na geklungel achterin strafte Mlapa de fout af: 0-1.

Gelijkmaker

Na rust was NAC nog altijd de betere partij, maar scoorde de thuisploeg pas in de 66e minuut de gelijkmaker. Linksback Leigh kopte een vrije trap van Lundqvist binnen: 1-1.

Penalty. VAR: géén penalty!

Daarna leek NAC een cadeautje te krijgen van de arbitrage. Scheidsrechter Van de Graaf trapte in de schwalbe van Mounir El Allouchi en wees naar de stip: penalty! Gelukkig greep de VAR wel in en kreeg de aanvaller van NAC geel en de club dus geen penalty.

Rode kaart

Nog geen 3 minuten later kreeg de schalbe-maker ook nog eens zijn 2e gele kaart na een harde tackle op Kum en kon hij dus met rood vertrekken. Met 10 man trok NAC nog wel een belangrijk puntje over de streep.

Nummer laatst

NAC staat desondanks nog altijd dik laatste in de Eredivisie. De achterstand op de veilige plek 15 is 8 punten.