Tom Egbers reageert op azijnzeikers die uitslag PSV-Ajax nog niet wisten

16 april 2018

ANP

Tom Egbers heeft iedere zondag de eer om de samenvattingen van de Eredivisie te mogen presenteren. Dat deed hij gisteren dus ook, tijdens de kampioensdag van PSV. Bij zijn intro verklapte de presentator dan ook dat de Eindhovenaren de titel binnen hadden, maar daar was niet iedereen even blij mee.


'Probeer je de hele dag nieuwsbronnen te vermijden om de samenvatting te kijken, krijg je dit...', schreef iemand op Twitter. Egbers snapt de kritiek, maar kan er weinig mee.


Policy
Het beleid bij Studio Sport is normaal gesproken ook om de uitslag niet te vermelden. "De reden om daar van af te wijken is hoogst uitzonderlijk: het is de dag van een kampioenschap. Op het moment dat een club, welke dat ook is, kampioen wordt, dan is de berichtgeving daarover voor ons moment van uitzenden al zo uitgebreid geweest", stelt Egbers in gesprek met het AD.

"Niet alleen bij FOX, maar ook bij RTL en ook via de NOS zelf. Wij hebben vanaf 5 over half 7, het moment dat PSV kampioen werd, live verslag gedaan vanuit het stadion."

'T leven onder een steen
Een enkeling kijkt dus nog steeds niet naar tussenstanden, om vervolgens om 19.00u de samenvattingen te kijken. "De kijker heeft tot aan 5 voor 7 alles kunnen meekrijgen van het kampioenschap van PSV, net als op Facebook, Twitter, via de radio en andere kanalen", weet Egbers.

"Dan ga ik niet doen alsof wij onder een steen hebben gelegen. Of dat de kijker onder een steen heeft gelegen. Dat vonden wij een beetje raar. Het is juist omdat we de kijker serieus nemen. Dat we om die reden afweken."