Topper tegen Feyenoord komt serieus in gevaar voor Gakpo

19 januari 2021

ANP

Cody Gakpo mist de komende 3 wedstrijden van PSV vanwege de enkelblessure. Die liep hij op in de wedstrijd tegen Sparta (5-3 winst). De wedstrijd tegen Feyenoord komt voor de 21-jarige smaakmaker in gevaar. Dat wordt dus nagelbijten voor PSV en Gakpo!


Roger Schmidt bevestigde het nieuws bij ESPN. "Hij is er vanavond (tegen FC Volendam in de beker, red.), tegen RKC én tegen FC Emmen sowieso niet bij. We hopen dat hij terug is voor de wedstrijd tegen Feyenoord. Het hangt af van zijn herstelproces, maar we missen hem in ieder geval de komende 4 wedstrijden."

Schmidt vs. Nijhuis
De enkelblessure liep Gakpo op door scheidsrechter Bas Nijhuis, vond trainer Schmidt. De Duitser vond dat Nijhuis de spelers niet voldoende in bescherming nam op het besneeuwde veld.De Duitser zei na afloop nooit meer te willen praten met Nijhuis. De tuchtcommissie is een vooronderzoek gestart naar zijn uitspraken.

Met ontbreken van Gakpo is een flinke tegenvaller voor PSV. De linksbuiten behoort dit seizoen wekelijks tot de uitblinkers aan Eindhovense zijde. In 14 competitieduels was hij al 4 keer trefzeker.