Trabzonspor wint van ADO door 2 doelpunten in slotfase

8 januari 2019

ANP Pro Shots

ADO Den Haag is niet lekker aan 2019 begonnen. In Turkije verloor het met 3-1 van Trabzonspor. De ploeg is op trainingskamp in Belek.


ADO begon de eerste wedstrijd in 2019 met de vertrouwde namen, alleen centraal achterin nam Shaquille Pinas de plek in van Tom Beugelsdijk. Voorin kreeg Yuning Zhang de voorkeur boven Tomas Necid en Erik Falkenburg. Lang kwam de Chinese spits amper in het stuk voor, maar toch maakte hij gelijk. Op slag van rust was Zhang bij de tweede paal alert na een hoekschop van Nasser El Khayati.

De beslissing van de Turken
In de tweede helft kreeg ADO grip en had het ook meer balbezit. Toch was de individuele klasse van Ekuban doorslaggevend. Een kwartier voor tijd zette de Ghanese aanvaller van Trabonspor Abdulkadir Parmik vrij voor Zwinkels. De invaller faalde oog-in-oog met Zwinkels niet. Drie minuten later maakte Ekuban er ook nog 3-1 van.

Elia
Vrijdag oefent ADO Den Haag in Belek ook nog tegen Medipol Basaksehir. De club van Eljero Elia gaat halverwege aan de leiding in de Süper Lig en verblijft net als de meeste Turkse clubs van het hoogste niveau aan de op dit moment koude zuidkust.

ADO Den Haag on Twitter


Na deze opkomst is de wedstrijd tegen Trabzonspor begonnen. #traADO https://t.co/AyWLwY3ORX