Trabzonspor wint van ADO door 2 doelpunten in slotfase

ANP Pro Shots

Brian Vesseur • 18:09, 08-01-2019 / Laatste Update: 09:35, 08-01-2024

ADO Den Haag is niet lekker aan 2019 begonnen. In Turkije verloor het met 3-1 van Trabzonspor. De ploeg is op trainingskamp in Belek.

ADO begon de eerste wedstrijd in 2019 met de vertrouwde namen, alleen centraal achterin nam Shaquille Pinas de plek in van Tom Beugelsdijk. Voorin kreeg Yuning Zhang de voorkeur boven Tomas Necid en Erik Falkenburg. Lang kwam de Chinese spits amper in het stuk voor, maar toch maakte hij gelijk. Op slag van rust was Zhang bij de tweede paal alert na een hoekschop van Nasser El Khayati.

De beslissing van de Turken

In de tweede helft kreeg ADO grip en had het ook meer balbezit. Toch was de individuele klasse van Ekuban doorslaggevend. Een kwartier voor tijd zette de Ghanese aanvaller van Trabonspor Abdulkadir Parmik vrij voor Zwinkels. De invaller faalde oog-in-oog met Zwinkels niet. Drie minuten later maakte Ekuban er ook nog 3-1 van.