De transfer van Lozano naar Napoli is eindelijk rond

23 augustus 2019

De kogel is door de kerk: Hirving Lozano vertrekt voor een recordbedrag naar Napoli. PSV ontvangt zo'n 40 miljoen euro voor de Mexicaan. 


Daarmee stoot Lozano Memphis Depay van de troon als duurste verkoop van de club uit Eindhoven. Memphis vertrok in 2015 voor 34 miljoen euro naar Manchester United. PSV krijgt echter niet het gehele bedrag. Pachucha CF, de Mexicaanse club waar PSV hem in de zomer van 2017 voor 8 miljoen euro oppikte, krijgt zo'n 4,5 miljoen euro. Een stuk minder dan eerst werd geschat. PSV houdt zodoende zo'n 35 miljoen euro over aan de transfer.

Lozano (24) landde eerder deze week al in Italië om de medische keuring te ondergaan. Die is met succes afgerond. Daarmee komt er een einde aan een samenwerking van 2 seizoenen tussen PSV en Chucky. Lozano speelde in die 2 seizoenen 60 wedstrijden in de Eredivisie. Daarin scoorde hij 34 keer. In de Champions League, inclusief voorrondes, kwam hij tot 4 goals in 10 wedstrijden.

Napoli had eerst zijn zinnen gezet op Nicolas Pépé, maar de in Frankrijk geboren Ivoriaan koos uiteindelijk voor een transfer van 80 miljoen euro naar Arsenal.