‘Transferbudget FC Twente minder dan 100 euro’

27 januari 2016

ProShots
Hake: Twente kan misschien wel minder dan 100 euro uitgeven

Tot nu toe is trainer René Hake van FC Twente slechts één basisspeler kwijtgeraakt en er is nog niemand voor teruggekomen. Terwijl iedereen weet dat FC Twente versterking nodig heeft. Komende maandag om 24.00 uur sluit de transfermarkt. Kortom, de tijd begint te dringen.

"Wij weten wat we willen en wij weten wat die spelers moeten kosten", zegt de oefenmeester. "Maar het is aan het bestuur om te bepalen welk bedrag we kunnen uitgeven. Misschien is dat wel minder dan 100 euro. We hebben het geld nou eenmaal in eerste instantie nodig om te overleven."

Overleven
Het zijn moeilijke tijden voor de trainer. "Je speelt in deze week drie wedstrijden en je probeert daar het elftal zo goed mogelijk op voor te bereiden, maar ondertussen speelt er ook nog van alles op de transfermarkt. Je praat met spelers en je schakelt ondertussen voortdurend met Ted (de technisch directeur, red.). Het is schaken op meerdere borden tegelijk. Als het goed gaat bij een club zou het nu rustig zijn. Dan had je bijvoorbeeld een speler kunnen aantrekken met het oog op de toekomst."