FC Twente wil na Ajax-deal nu speler van Feyenoord huren

17 januari 2020

BSR/Orange Pictures
van-der-heijden-twente

FC Twente wil na Noa Lang nog een speler van de traditionele top 3 huren. Feyenoord-verdediger Jan-Arie van der Heijden speelt nauwelijks meer in Rotterdam en dus kan hij naar Enschede. Zeker nu Ié van Van Beek weer fit zijn.


Daarnaast heeft Feyenoord met Marcos Senesi en George Johnston al 2 linksbenige centrale verdedigers in de selectie. De Rotterdammers hopen nog wat salaris te kunnen besparen als FC Twente Van der Heijden tot het einde van het seizoen huurt. Dat zou, net als eerder bij Kenneth Vermeer (Los Angeles FC) en Calvin Verdonk (eveneens FC Twente), tenminste wat extra ruimte in het salarisbudget van de ploeg kunnen creëren.

Liam Kelly
Eerder raakte Feyenoord de overbodige Liam Kelly al kwijt aan Oxford United. De Ier verdiende in de Kuip 650.000 euro. Oxford United hoefde geen salariskosten over te nemen. Feyenoord hoopt dat de middenvelder zo goed presteert in de Championship dat het de kleine Ier na het seizoen misschien nog kan verkopen.

Noa Lang
Eerder slaagde FC Twente er al in om Noa Lang voor 6 maanden van Ajax te huren. Pikant detail: diezelfde Lang maakte namens de Amsterdammers een hattrick tegen Twente, waardoor de Tukkers thuis verloren van de koploper.