Twente blijft redelijk op de been tegen Everton

Getty

admin • 22:57, 19-07-2017 / Laatste Update: 22:32, 12-12-2023

FC Twente heeft het niet slecht gedaan tegen een veel sterker Everton. Door treffers van Kevin Mirallas, Aaron Lennon en Kieran Dowell, heeft FC Twente woensdagavond met 3-0 verloren.

Kansloos waren de Tukkers in De Lutte niet tegen de Engelse club. Danny Holla raakte de lat, Marko Kvasina schoot van dichtbij op doelman Maarten Stekelenburg.

Mirallas

Zoals verwacht was de nummer 7 van Engeland wel een stuk sterker dan de nummer 7 van Nederland. De beste kans was lange tijd echter voor FC Twente. Een vrije trap van Danny Holla, na hands van Gareth Barry, eindigde op de lat. Op slag van rust kwam de ploeg van trainer Ronald Koeman alsnog op 1-0. De Belg Kevin Mirallas sneed naar binnen en bereikte, met een verwoestend schot, de kruising.

Kvasina dichtbij

Al vroeg in de 2e helft kreeg Marko Kvasina dè kans op de gelijkmaker. De Oostenrijkse spits schoot van dichtbij, maar doelman Maarten Stekelenburg stond in de weg. En ook Everton drong . Het schot van Ademola Lookman ging maar net over.

Sterrenensemble

Een half uur voor tijd kreeg het massaal toegestroomde publiek in De Lutte alsnog het sterrenensemble uit Liverpool te zien. Wayne Rooney, Morgan Schneiderlin, Aaron Lennon en Davy Klaassen maakten hun opwachting. En dat werd direct omgezet in een doelpunt. Lennon scoorde, via het been van Hidde ter Avest, de 2-0. Tien minuten voor rust was het duel definitief beslist. Kieran Dowell versloeg Jorn Brondeel in de lange hoek (0-3).

FC Twente – Everton FC 0-3 (0-1)

Score: 44. Mirallas 0-1, 73. Lennon 0-2, 81. Dowell 0-3.

FC Twente: Brondeel, Ter Avest, Andersen (76. Bijen), Thesker (76. Hooiveld), Trajkovski (76. Van der Lely), Holla (76. Frimann), Vuckic (30. Kvasina/76. Roemeratoe), F. Jensen (46. Grootenhuis), George (34. Laukart), Boere (61. Trotman), Gjorgjev (46. Oosterwijk).

Everton: Stekelenburg, Baines (46. Jagielka), Keane (46. Connolly), Williams, Kenny, McCarthy, Barry, Davies, Mirallas, Lookman, Calvert-Lewin.

Wissels (allen in actie): Jagielka, Connolly, Klaassen, Lennon, Besic, Dowell, Rooney, Gana, Martina, Schneiderlin.

Scheidsrechter: Kamphuis.

Toeschouwers: 3.770.