Twente-fans vrijdag met z’n allen naar Amsterdam voor ‘TwEntrada’

15 april 2019

ANP

FC Twente kan aanstaande vrijdag kampioen worden van de Keuken Kampioen Divisie. Daarvoor moeten de Tukkers in Amsterdam zien af te rekenen met Jong Ajax. Daar wil elke Twente-fan natuurlijk bij zijn, alleen zijn er op sportpark De Toekomst nou niet echt veel plaatsen.


De supporters van Twente vreesden al langere tijd dat ze hun kampioenfeestje op het 'amateurcomplex' moesten vieren, en dreigden daarom een paar weken geleden al dat ze helemaal niet naar Amsterdam zouden komen.

TwEntrada
Maar met de titel in zich begint het toch wel heel erg te kriebelen bij Vak P, de fanatieke aanhang van FC Twente. Zij hebben nu een oproep geplaatst om vrijdag toch massaal naar Amsterdam af te reizen. Daar zullen ze op een nu nog geheime locatie een feestje houden.

Daarnaast zal er een 'TwEntrada' plaatsvinden. Een duidelijke knipoog richting de Entrada van Ajax-fans afgelopen woensdag voor het Champions League-duel tegen Juventus. Die Entrada viel letterlijk en figuurlijk in het water door het pittige optreden van de politie en de ME.

'Ze laten ons geen keus'
Op Facebook laat Vak P weten dat ze geen andere mogelijkheid zien dan 'ergens' in Amsterdam af te spreken voor een feestje.

'Aangezien Ajax en Gemeente Amsterdam ons geen keus laten, maken wij zelf de keus om massaal naar Amsterdam af te reizen. Want als onze club terug kan keren naar het niveau waar wij horen, dan horen wij daar bij te zijn. En niet in een uitvak met een capaciteit van 185 man op een amateurcomplex.'

We reizen daarom gezamenlijk met de trein af naar Amsterdam, de locatie maken wij gedurende de reis bekend. Wil je mee? Zorg dan dat je vrijdag vanaf 12:00 uur vrij bent. Of ze nou willen of niet, wij zijn er massaal bij vrijdag 19-4.

Wij willen met z'n allen terug naar de Eredivisie!

Bestuur
Supportersvereniging Vak-P

PS: neem je poncho mee voor de lokale tuinsproeiers in Amsterdam'