Twente neemt het op tegen Heracles; ‘We gaan laten zien wie de baas is’

20 september 2019

Pro Shots
Drommel breekt middenvoetsbeentje

Het heeft slechts 1 jaar geduurd, maar vrijdagavond staat de Twentse derby weer op het programma. FC Twente ontvangt in eigen huis Heracles Almelo. En als we doelman Joël Drommel mogen geloven hebben ze wat recht te zetten. "We gaan laten zien wie de baas is thuis."


Dat zegt de goalie tegen de Telegraaf. Hij was samen met Peet Bijen, een van de spelers die erbij was toen Twente degradeerde naar de KKD. En daarvoor werden ze flink uitgelachen in Almelo.

"Blijkbaar genieten sommige mensen daarvan. Dat moeten ze dan maar doen. Maar ik hoop dat er bij de derby minder voor hen te genieten valt. Het zou extra lekker zijn als we die wedstrijd nu weer kunnen winnen", aldus Bijen.

Niet de nadruk op derby
Trainer van Twente Gonzalo Garcia is wel bekend met de derby. "Als speler van Heracles heb ik de derby eenmaal gespeeld. We verloren met 2-1, maar ik scoorde wel. Dat was tegen Sander Boschker, onze keeperstrainer. Ik heb er in de voorbereiding op de wedstrijd niet de nadruk op gelegd dat dit een derby is. Als de spelers in een uitverkocht stadion het veld opgaan, dan voelen ze wel dat het een bijzondere avond is."

Wat denk jij?

  • FC Twente wint (70%, 45 stemmen)
  • Heracles wint (20%, 13 stemmen)
  • Gelijkspel (9%, 6 stemmen)

Aantal stemmen: 64

Laden ... Laden ...