Twente rekent in zieke pot af met 9 Groningers

BSR

admin • 22:54, 10-08-2019 / Laatste Update: 17:34, 12-12-2023

FC Twente heeft de 1e zege van het seizoen gepakt. In Groningen won de ploeg van Gonzalo Garcia met 1-3. Keito Nakamura, Aitor Cantalapiedra en Haris Vuckic scoorden in het duel waarin 3 strafschoppen werden gegeven, 2 rode kaarten vielen en de VAR 4 keer in actie kwam.

De allergrootste kans kwam na een ruim kwartier voor de rekening van Twente. Aitor werd in het zestienmetergebied naar beneden gehaald en eiste de toegekende strafschop. De Spanjaard schoot het buitenkansje echter vol op de lat. Halverwege de 1e helft mocht Groningen ook vanaf 11 meter aanleggen, op aanraden van de VAR. Kaj Sierhuis raakte Drommel echter.

Rode kaarten

Alsof dit nog niet bizar genoeg was, moest de gekste fase nog komen. Zowel Ramon Pascal Lunqvist als Mike te Wierik kreeg vlak voor rust de rode kaart. Eerstgenoemde trapte na. De verdediger protesteerde, kreeg daarvoor geel en haalde enkele minuten later Haris Vuckic onderuit, wat zijn 2e gele kaart betekende.

0-1

Na rust kwam Groningen goed weg, toen Absalem binnen de minuut geel kreeg, waar rood ook op zijn plek was. Javier Espinosa zette FC Twente daarna bijna op voorsprong, maar hij raakte de paal. De voorsprong voor de Tukkers liet echter niet lang op zich wachten. Keito Nakamura, die tot dan toe onopvallend speelde, schoot een vrije trap knap binnen.

Slotfase

Halverwege de 2e helft besliste FC Twente de wedstrijd, op een manier die exact in de wedstrijd paste. Arbiter Bax maakte zijn 4e beslissing met hulp van de VAR en gaf Twente een strafschop. Aitor benutte de pingel deze keer wél. FC Twente vertikte het in het vervolg om het tempo hoog te houden en dat zorgde ervoor dat Groningen toch nog op 1-2 kon komen door een treffer van Doan.

Gelukkig voor FC Twente bleef het daarbij, scoorde Vuckic nog na een mooie actie van Zekhnini en is de eerste uitzege in de eredivisie sinds 12 december 2017 een feit.