Twente-spits Tom Boere over Turks gerucht: ‘Mijn zus belde of ik daarheen ging’

16 februari 2019

BSR

Tom Boere en FC Twente hadden een moeizame 1e seizoenshelft. In januari raakte de spits nog zijn basisplaats kwijt. Met mede-aanvaller Jari Oosterwijk heeft hij zijn draai inmiddels gevonden. Dat werd bovendien ook hoog tijd voor Boere, want vorige maand wilde iedereen in Enschede nog dat er een nieuwe spits kwam.


"Je voelde aan alles dat ze niet tevreden waren", zei Boere in gesprek met TC Tubantia. "De roep om een nieuwe spits werd steeds luider. Dan is het maar net de vraag hoe je daar mee omgaat. Gooi je je kont tegen krib en laat je het lopen, of bijt je je ergens in vast", aldus Boere, die gemotiveerder dan ooit raakte en dit seizoen op 12 goals staat na 22 wedstrijden. "Het heeft me getriggerd."

Nieuwe rol
Boere speelde het liegst met 2 buitenspelers. In het 2-spitsensysteem heeft hij een andere rol en daar begint hij steeds beter aan te wennen. "De vrijheid die ik nu krijg is prettig, maar ik ben het er niet mee eens dat ik niet in een 3-spitsensysteem op het hoogste niveau uit de voeten kwam. Ook toen maakte ik wel mijn loopacties, maar dan kwamen lang niet altijd de ballen."

Türkei nie altaait noemer 1
Hoewel Boere en Oosterwijk een goed duo vormen, werd Fred Friday aangetrokken als extra spits. Het zorgde ervoor dat Boere in de slotfase van de transferwindow in verband werd gebracht met het Turkse Sivasspor. "Mijn zus belde me op en vroeg of ik naar Turkije ging. Ja, op vakantie misschien, antwoordde ik. Ik weet niet waar zo'n verhaal vandaan komt. Zoiets wordt enorm opgeblazen, want ik heb nooit iets van die club gehoord."