UEFA gooit AZ in de loting voor voorronde Champions League: 3 mogelijke tegenstanders

10 augustus 2020

BSR Agency

De UEFA lijkt AZ te negeren als het gaat om het protest dat de club heeft ingediend omtrent het ticket voor de Champions League. Maandag wordt er geloot voor de 2e voorronde van de CL en AZ staat op de website van de UEFA 'gewoon' als club ingedeeld in die loting in plaats van Ajax.


Ajax stond aan kop van de Eredivisie toen de KNVB besloot het seizoen definitief te stoppen. De Amsterdammers hadden net zoveel punten als AZ, alleen het doelsaldo was beter. AZ had echter beide ontmoetingen met Ajax gewonnen en meende op basis van dat betere onderlinge resultaat recht te hebben op het ticket voor de groepsfase van de Champions League.

Mogelijke tegenstanders
AZ hoopte afgelopen week duidelijkheid te krijgen van de UEFA maar tot zondag werd er niets over de zaak gezegd. Op de website van de UEFA is nu te lezen dat AZ meedoet aan de loting en zal worden gekoppeld aan Besiktas, Rapid Wien of Viktoria Plzen. Alle ontmoetingen in de 2e voorronde worden dit seizoen, vanwege het coronavirus, over 1 wedstrijd gespeeld. De duels worden ingepland op dinsdag 25 en woensdag 26 augustus.

3e voorronde of Europa League
De winnaars kwalificeren zich voor de derde kwalificatieronde van de Champions League, de verliezers moeten verder door in de Europa League. De loting in Nyon is maandag om 12.00 uur.