Utrecht draait achterstand uit het niets om en wint van Twente

BSR/Orange Pictures

admin • 15:08, 23-02-2020 / Laatste Update: 21:01, 04-01-2024

Uit het niets heeft Utrecht een achterstand omgedraaid tegen FC Twente. In eigen huis stond de ploeg - zonder de geschorste John van den Brom met 0-1 achter, maar dat werd in 3 minuten tijd goedgemaakt.

Hoewel Twente bijna de hele wedstrijd beter was, konden ze de score pas na 70 minuten openen. Haris Vuckic schoot de bal op aangeven van Queensy Menig erin, maar daarna gaven de Tukkers plots alles uit handen.

Ommekeer

Eerst was het Gyrano Kerk die na een offensief voor de gelijkmaker tekende. Een lange bal werd doorgekopt, waarna doelman Drommel compleet mistastte. Kerk had daarna de bal simpel voor het intikken. Daarna was de comeback compleet, nadat debutant Jonas Arweiler ook nog voor de voorsprong zorgde. Het gebeurde allemaal tussen de 83e en 86e minuut.

Vuckic leek in blessuretijd alsnog de 2-2 te maken, maar hij stond buitenspel.

Stand

Utrecht stijgt hierdoor (tijdelijk) naar de 6e plaats in de Eredivisie. Twente staat 13e, nadat concurrenten Emmen en Sparta wél wonnen.