Utrecht geen moment in de problemen tegen machteloos Roda JC

ProShots

admin • 18:23, 10-09-2017 / Laatste Update: 17:16, 08-01-2024

FC Utrecht heeft een gemakkelijke 2-0 zege op Roda JC geboekt. De Utrechters kwamen in de Galgenwaard geen enkel moment in de problemen.

Waar het publiek voorafgaand een minuut stil was voor alle omgekomen Utrecht-supporters, ging de Galgenwaard al snel los. Sander van de Streek zette de thuisploeg na iets meer dan een minuut op 1-0. Na een snelle aanval kan hij in alle vrijheid binnenschieten. Vlak daarna was Cyriel Dessers héél dichtbij, maar doelman Hidde Jurjus redde met zijn grote teen.

Uitblinker Labyad

Het leek wederom een galavoorstelling te worden, maar Roda JC hield lang stand. Vlak voor de rust kwam Zakaria Labyad, die een prima wedstrijd speelde, nog heel dichtbij met een mooie knal uit een moeilijke hoek. Hij zag zijn schot uiteenspatten op de lat.

Wachten op een doelpunt

Roda JC had het lastig in Utrecht. Aan voetballen kwam het niet echt toe en Utrecht kreeg naar mate de tweede helft vorderde meer kansen. Via Gyrano Kerk was de ploeg van Erik ten Hag meerdere malen dichtbij, maar hij had z'n dag niet. Labyad had zijn dag wel en maakte een kwartier na rust de 2-0. Na goed voorbereidend werk van Dessers kon de middenvelder simpel binnenschuiven.

Ten Hag woest

Utrecht had de touwtjes stevig in handen en kwam geen moment in de problemen. De ploeg bleef maar kansen creëren, maar de bal ging er niet in. Ondanks het goede spel van Utrecht ging Erik ten Hag een aantal keren flink uit zijn slof. En dat was eigenlijk gek, want daar was geen enkele reden toe.

Stand

De Utrechters kregen nog wat kleine kansen, maar die gingen er niet in. Daardoor bleef het 2-0 in de Galgenwaard en komt Utrecht op de 4de plek met 9 punten. Roda JC bungelt met Willem II onderaan en wacht nog op de eerste punten van het seizoen.

[poules_game teasertext="" team="fc-utrecht" statisticstext="" calltoaction="" url="" pool="sportnieuws/eredivisie-2017-18" ]