Utrecht houdt de titelrace spannend door punt te pakken tegen PSV

BSR/SOCCRATES

Brian Vesseur • 19:37, 10-02-2019 / Laatste Update: 08:55, 07-01-2024

FC Utrecht leek zondag te winnen van PSV, maar in de slotfase scoorde Luuk de Jong zijn 2e doelpunt van de dag. De koploper wist een 2-0 achterstand niet meer om te zetten in een driepunter. Daardoor wordt het gat met Ajax - dat zaterdag van Heracles verloor - 6 punten.

Sander van de Streek opende de score al na 7 minuten. Na 38 minuten werd het ook 2-0, door een enorm snelle counter van Gyrano Kerk. Het duurde bijna een uur voordat PSV zich op het scorebord meldde. Luuk de Jong scoorde na 57 minuten de aansluitingstreffer. In de laatste 10 minuten van de wedstrijd scoorde hij zijn 2e.

VAR

Nog dieper in de slotfase ging Simon Gustafson naar de grond in het strafschopgebied, doordat een PSV-verdediger uitgleed. Scheidsrechter Pol van Boekel keek nog even naar het scherm, maar oordeelde dat het geen penalty was. En daar zullen de meningen over verdeeld zijn...

Het is pas de 3e keer dat PSV dit seizoen puntverlies lijdt.