Utrecht is Feyenoord voorbij dankzij drie fraaie goals tegen Twente

admin • 19:37, 25-02-2018 / Laatste Update: 17:58, 12-12-2023

FC Utrecht heeft met de nodige moeite in eigen huis 3 punten gepakt tegen het geplaagde FC Twente. De Enschedeërs kwamen nog op voorsprong, maar langzaam kantelde de wedstrijd in het voordeel van de Utrechters die dankzij 3 mooie doelpunten de 4de plek van Feyenoord overnemen.

Van tevoren zou je zeggen dat FC Utrecht dit varkentje wel even wast, maar dat viel vies tegen. FC Twente stribbelde namelijk hard tegen en opende de score zelfs. Danny Holla stuurde met een heerlijk passje Haris Vuckic de diepte in. Die faalde 1-op-1 met keeper David Jensen niet: 1-0.

Past precies

Na het doelpunt bleef Twente aardig voetballen en kon Utrecht niet echt een vuist maken. Tot op slag van rust. Na wat gefrommel voor het Twente-doel viel de bal uit het niets voor de linker van Sean Klaiber. Die plaatste 'm heerlijk in de linkerbovenhoek.

Heerlijke goals na hakjes

Het was als een baken in een moeilijke tijd voor Utrecht. Ze meldden zich na rust steeds nadrukkelijker in de buurt van de goal van Twente. Uiteindelijk was er een heerlijk hakje van Cyriel Dessers nodig voor de voorsprong. Deze zette Sander van de Streek namelijk redelijk vrij voor keeper Joel Drommel, die de bal door zijn benen kreeg: 2-1.

Een kwartiertje voor tijd besliste Utrecht de wedstrijd. Van de Streek had gekeken hoe hij de bal kreeg van Dessers bij zijn doelpunt, want toen Yassine Ayoub hem aanspeelde gaf hij de bal op bijna identieke wijze aan hem mee als Dessers eerder bij hem had gedaan. Ayoub pakte het cadeautje uit door knap af te ronden in de verre hoek.

Twente had in de 2de helft verder helemaal niets meer te vertellen. Utrecht gaat dankzij de overwinning dus Feyenoord voorbij op de ranglijst. FC Twente blijft op de 16de plek staan.