Utrecht wordt niet beloond voor goed spel en gaat met kleine achterstand naar Het Kasteel

Yvo van Dorst • 01:01, 02-06-2023 / Laatste Update: 17:04, 11-12-2023

Sparta Rotterdam heeft donderdagavond een stapje gezet richting de finale van de play-offs. Na 2 goals in de 1e helft werd een goed spelend FC Utrecht verslagen met 1-2. Zondag volgt de return op Het Kasteel in Rotterdam.

De 1e helft tussen FC Utrecht en Sparta was een hele explosieve. Aan kansen voor beide ploegen geen gebrek en vooral doelman Nick Olij blonk enorm uit. Uiteindelijk waren het de Rotterdammers die met een dikke voorsprong de rust ingingen. Na 2 momenten van Tobias Lauritsen werd het 0-2. Eerst mocht Vito van Crooij de versierde penalty van de spits nog maken, maar de 2e maakte Lauritsen helemaal zelf.

Terugknokken

Na rust werd het spelbeeld van de eerste 45 minuten alleen maar versterkt. Veel kansen en veel balbezit voor FC Utrecht, met enkele mogelijkheden voor de Spartanen. De Domstedelingen bleven knokken en knokken en uiteindelijk lukte het. Wie anders dan topscorer Tasos Douvikas was de doelpuntenmaker.

Return

Uiteindelijk bleef FC Utrecht doorbeuken met de kansen, maar Olij was in absolute topvorm. Hij bleef de ballen eruit houden, waardoor de eindstand 1-2 werd. FC Utrecht moet dus zondag met een kleine achterstand richting Het Kasteel voor de return.