Van der Vaart verbaasde zich keer op keer over Kuyt bij Oranje

12 oktober 2018

Pro Shots

Rafael van der Vaart neemt voorafgaand aan de Nations League-wedstrijd met Duitsland afscheid van het Nederlands elftal. En dat doet hij niet alleen. Dirk Kuyt staat aan zijn zijde. Ze speelden vele interlands samen en kenden vele hoogtepunten. Van der Vaart is lovend over Kuyt.


"Ik weet nog dat ik met de jeugd van Ajax tegen Quick Boys speelde. Dan zag ik hem lopen en dacht ik: die gaat in geen 1oo jaar het betaald voetbal, laat staan het Nederlands elftal halen", erkent Van der Vaart tegenover De Telegraaf.

"Maar Dirk is een van de belangrijkste spelers geworden bij het Nederlands elftal. De waardering nam per seizoen toe. Vooral mentaal heeft hij iets, waar wij met z’n 4'en (Sneijder, Van Persie, Robben en Van der Vaart, red.) een voorbeeld aan kunnen nemen."

Stoppen
Van der Vaart spreekt vooral lovend over Kuyts mentale weerbaarheid. "Hij begon elk toernooi als 4de keus voor rechtsbuiten, maar hij eindigde in de basis als linksback. Hoe verzin je dat? Ik vind dat ongelooflijk. Hij heeft altijd kei- en keihard gewerkt. Daar heeft hij veel mee afgedwongen. Dat is knap."