Van der Vaart zet Heitinga in favoriete Oranje: ‘Anders praat ie niet meer met me’ (video)

9 december 2018

De voetbalcarrière van Rafael van der Vaart zit er op en Voetbal International vond dat een goede reden om eens aan de middenvelder te vragen wie nou de beste Oranje-spelers zijn met wie hij ooit heeft gespeeld.


Van der Vaart had het nogal lastig met het maken van keuzes en had er bijna slapeloze nachten van, maar kwam uiteindelijk toch met dit heerlijke elftal.

Bang voor maar 1 keeper
Op doel staat Edwin van der Sar. Maarten Stekelenburg maakte ook indruk op Van der Vaart, maar op het doel van Van der Sar durfde hij bijna niet te schieten, zo goed vond hij hem.

Killers in de verdediging
In de verdediging kiest de middenvelder voor Khalid Boulahrouz op rechts, Giovanni van Bronckhorst op links en Jaap Stam en Johnny Heitinga in het centrum. Over Heitinga twijfelde Van der Vaart nog even, want ook Frank de Boer en Joris Mathijsen waren sterk.

Maatje Heitinga
Toch kiest hij voor Heitinga: "Puur alleen omdat we nog contact hebben, anders praat hij niet meer met me denk ik", zegt hij met een lach. Om vervolgens op serieuze toon te vertellen dat ook Heitinga een geweldige carrière heeft gehad.

Moeilijke keuze op het middenveld
Op het middenveld kiest Van der Vaart voor Wesley Sneijder, Edgar Davids en Mark van Bommel. "Of nee, doe toch maar Nigel de Jong", zegt hij als hij zich ineens weer herinnert hoe het was om tegen Van Bommel te spelen.

WTF Kluivert
In de aanval kiest Van der Vaart voor Arjen Robben, Robin van Persie en in de diepe spits voor Patrick Kluivert. Het hadden ook Ruud van Nistelrooij of Klaas-Jan Huntelaar kunnen zijn, maar volgens Van der Vaart was Kluivert de meest complete speler. "Je hebt een paar keer in je leven dat je denkt 'WTF, die gozer is echt goed!' En dat had ik bij hem."