‘Vader’ Stijn mist mogelijk de pikante ontmoeting met zijn broer Dries Wuytens

10 maart 2016

Pro Shots
Stijn Wuytens mist mogelijk duel met Willem II

Het zou een pikante ontmoeting zijn komende zaterdag: Stijn Wuytens met AZ tegen zijn oude werkgever Willem II, waar zijn broer Dries voetbalt. Maar mogelijk moet er een streep door die ontmoeting voor Stijn. Zijn vrouw is namelijk hoogzwanger van hun tweede kind. "En hoe belangrijk ik voetbal ook vind, de bevalling gaat bij mij voor", zegt de Belg tegen het Brabants Dagblad op bezoek in Alkmaar. 

Jongetje of meisje?
"Een dezer dagen wordt het kindje verwacht", zegt Stijn, die vlak voor het eind van de winterse transferperiode de overstap van Willem II naar AZ maakte.. "Ik weet nog niet of het een jongen of een meisje wordt. Mijn vrouw wel. Dat hebben we zo ook bij onze eerste kleine gedaan." Hij hoopt dat hij zowel bij de bevalling als bij de wedstrijd tegen Willem II aanwezig kan zijn. "Ik heb vaak samen met Dries gevoetbald. Vroeger bij PSV weleens, later bij Beerschot en de afgelopen jaren natuurlijk bij Willem II. Maar tegen hem heb ik nog nooit in een echte wedstrijd gevoetbald. Dat wordt vast apart. Hij heeft mij al via een appje laten weten dat ik niet te dicht in zijn buurt moet komen als Willem II een corner krijgt, want dan gaat hij mij een knal verkopen, haha."

De oudste van de twee Wuytensbroers heeft het uitstekend naar zijn zin bij AZ. Na zijn komst kreeg hij direct een basisplaats en wonnen de Alkmaarders al hun duels, op de bekerwedstrijd tegen Feyenoord en het competitietreffen met Ajax na.