Valentijn Driessen over waar het misgaat bij Ajax: ‘Frictie en jaloezie’

11 februari 2019

BSR/SOCCRATES

Ajax is na de winterstop geen schim meer van de ploeg die voor de break zo werd geprezen. De Amsterdammers verloren dit weekend met 1-0 op bezoek bij Heracles Almelo en Valentijn Driessen, journalist van De Telegraaf, geeft in zijn column een paar redenen waar hij volgens hem misgaat.


Driessen schrijft dat de oorzaken in de kleedkamer liggen. Dure aankopen (Tadic en Blind) zijn toch niet degenen die de boel op sleeptouw nemen. Ook zou Frenkie de Jong 'maniertjes' hebben geregen sinds zijn overstap naar Barcelona werd beklonken en Schöne is volgens zijn medespelers 'over the hill'.

Scheve gezichten
Bovendien, aldus Driessen, pikken de buitenlanders het niet dat Matthijs de Ligt aanvoerder is. Vanuit hun cultuur hoort de oudste en langst dienende speler dat te zijn en niet een 19-jarig talent. Tel daarbij de schommelingen in het salarishuis op (verschil tussen de minst- en meestverdienende speler is 2 miljoen) en je krijgt sowieso scheve gezichten.

Jaloezie
Net zoals dat is gebeurd na de transfer van De Jong. Driessen: "Anderen willen ook weg, maar serieuze belangstelling ontbreekt of de vraagprijs wordt niet betaald. Dat leidt tot frictie en jaloezie en legt de focus op de eigen belangen en niet op de teamprestatie."