🎙| Mark van Bommel wilde Erik Pieters naar PSV halen: ‘Het was te vroeg om te beslissen’

7 februari 2020

In de zoektocht naar een geschikte linksback kwam PSV afgelopen zomer uit bij Erik Pieters. De international mocht weg bij Stoke City, dat uitkomt in het Championship, en zocht een nieuwe uitdaging. Tot een terugkeer bij de Eindhovenaren kwam het niet: Burnley kwam en Pieters ging naar Turf Moor. Bij WereldPod vertelde hij hoe dat ging.


"PSV heeft me gebeld. Met de vraag of ik interesse had om terug te keren." Het was vroeg in de transferperiode en Pieters wilde zijn opties openhouden. "Ik was op vakantie. Daar wilde ik van genieten en vooral niet een te vroege beslissing nemen."

Premier League boven PSV
Uiteindelijk kwam Burnley. "Dan is de keuze wat anders, want ik zit al 6 jaar in Engeland." Voormalig PSV-coach Mark van Bommel was zijn teamgenoot bij Oranje en PSV. Hij deed zijn best om Pieters te overtuigen. "Ik heb hem (Van Bommel) ook gesproken en ben gewoon open en eerlijk geweest. Hij wilde mij erbij hebben als ervaren kracht, en om de jongens te helpen. Zoals ik al zei: het was alleen nog te vroeg om te beslissen."