Van der Sar: ‘United heeft een potentiële wereldster binnengehaald’

19 november 2022

ANP

Edwin van der Sar, algemeen directeur van Ajax, is in een groot interview met het Engelse medium The Athletic ingegaan op zijn zomerse onderhandelingen met Manchester United. "We hadden hem liever nog een jaar gehouden."


Van der Sar raakte met Ajax meerdere basisspelers kwijt aan United en ook succescoach Erik ten Hag vertrok naar Manchester. Lisandro Martínez kostte de Engelse topclub zo'n 60 miljoen eur en de 130-voudig international is blij dat hij het nu zo goed doet bij The Red Devils. "Hij heeft zijn waarde in Engeland bewezen. Er waren eerst wat vraagtekens, maar de manier waarop hij het spel leest, hoe agressief hij is... Wat hij qua lengte niet heeft, maakt hij goed met zijn andere kwaliteiten."

Spelletje
Naast Martínez werd ook Antony voor een recordbedrag van 100 miljoen euro verkocht aan United. Van der Sar vertelt dat het een soort spelletje werd om de Engelsen zoveel mogelijk te laten bieden. "We hadden hem liever nog een jaar langer willen behouden. Er was geen noodzaak om hem te verkopen: we hadden geld op de bank staan. Het bedrag werd alleen zó hoog... We daagden United uit om zo ver mogelijk te gaan. Ze hebben een potentiële wereldster binnengehaald."

Lees ook: Antony is klaar om op WK te shinen met nieuwe tattoo: ‘Mondje dicht’