Van der Sar wil echt stoppen met dit seizoen: ‘De lol is eraf’

6 april 2020

Pim Ras Fotografie

Terwijl de KNVB maar geen knoop durft door te hakken, uit angst voor gevolgen van de UEFA, blijft Ajax maar benadrukken dat er beter kan worden gestopt met dit seizoen. "De lol is eraf, laten we kijken naar volgend seizoen", zegt Edwin van der Sar.


"We vinden dat er duidelijkheid moet komen voor spelers en supporters. De lol is eraf, laten we kijken naar volgend seizoen." En de directeur vindt niet dat hij dan met Ajax heel veel voordeel daaraan heeft. Want het is nog maar de vraag of Ajax rechtstreeks de Champions League ingaat met deze stand. De huidige winnaar van de Champions League moet zich ook via de competitie plaatsen om dat in werking te zetten, maar als de competitie in Engeland niet wordt hervat, is het maar de vraag of Liverpool kampioen is.

"De kans bestaat dus dat de kampioen van Nederland gewoon een voorronde moet spelen”, benadrukt Van der Sar. "En wat gebeurt er als de Champions League helemaal niet meer wordt hervat? Wij voetballen voor onze supporters. En het lijkt mij sterk dat die op de tribune mogen zitten als we in juni hervatten. Ook daarom adviseren we te stoppen."