Van Eijden: mijn vriendin had haar studie en werk al opgezegd

6 februari 2016

Alles was geregeld. De contracten lagen voor z'n neus en hij was fysiek goedgekeurd. Rens van Eijden dacht een transfer te maken naar Dinamo Moskou, maar de NEC-verdediger zag zijn droom in duigen vallen. De gevolgen zijn groot voor de 27-jarige verdediger (en zijn vriendin).

“Het is gewoon zuur. Ik verander er helaas niets aan. Ik moet het accepteren”, verzucht hij tegenover FOX Sports. “Het gaat steeds door mijn hoofd. Hoe is het mogelijk dat dit de uitkomst is? Ik zat nota bene op het kantoor van de directeur om het contract te ondertekenen. Toen was er ineens weer iets. Een probleem tussen N.E.C. en Dinamo, waarvan ik nog steeds niet begrijp dat dat een probleem was. Zó klein, niet eens noemenswaardig. Daardoor ging ik alles in twijfel trekken. Willen ze me nog wel? Ze handelden niet naar wat ze zeiden. Dan moet je op een gegeven moment door. Dan is het klaar.” Op zijn Facebookpagina vermeldde hij dat zijn vriendin haar studie en werk heeft opgezegd. De gevolgen zijn dus groter dan je zou denken.

Gissen
De verdediger moet gissen naar een oorzaak. “Ze wilden bevestiging op bevestiging. Garantie op garantie. Nee, niet op mijn fitheid. Ze hebben me dubbel en dwars gecheckt. Er waren geen problemen. Ik stond er zelfs bewonderenswaardig goed op. Dinamo was echter niet zeker van alle zaken op papier, of het wel volledig afgedekt was. Tsja, dan vraag je echt te veel hoor. Ook van N.E.C.. Het ging nergens over. Misschien konden ze het op het allerlaatste moment niet financieel bolwerken. Er speelt iets waar we geen weet van hebben. Het zal een vraagteken blijven. Ook N.E.C. en mijn management zeggen dat ze dit nog nooit hebben meegemaakt.”

NEC
Wat gaat Van Eijden nu doen? "Simpel: ik ben speler van N.E.C. Op dit moment en heb me altijd voor 100% voor de club ingezet. Dat zal ik blijven doen. Maar als je me nu het N.E.C.-salaris voorlegt, en ik weet wat ik had kunnen verdienen, dan denk ik niet dat ik snel teken. De toekomst zal het uitwijzen. Nu is alles te vers om snel te beslissen. Dit weekend? Ik heb uitnodigingen gehad om voetbal te gaan kijken. Daar denk ik nog over na. Carnaval? Nee, dat zit er niet in. Ik heb door alle perikelen de afgelopen dagen weinig aan mijn fysiek kunnen doen. Dat moet eerst weer op orde zijn.” Hij is zijn rugnummer in ieder geval kwijtgeraakt. Die draagt zijn 'vervanger', Dario Dumic, nu.