Van Gaal weet het zeker: homoseksualiteit komt voor in het profvoetbal, ‘maar niet veel’

31 juli 2020

BSR Agency

Louis van Gaal zou homoseksuele profvoetballers waarschuwen wanneer zij uit de kast willen komen. "Dat je heel veel moed en kracht moet hebben om dat te doen, want de voetbalwereld en de boze buitenwereld lijken geaardheid een lastig probleem te vinden.”


Dat zegt de voormalig coach van onder meer Ajax, FC Barcelona, Bayern München en Oranje in een interview met De Gaykrant. "Ik ben bang dat het nog langer zal duren dan iedereen denkt voordat profvoetballers uit de kast durven komen. Dat vind ik heel jammer. Waarom zou je niet voor je ‘zijn’ willen uitkomen? Omdat het niet geaccepteerd wordt? Juist in de beslotenheid van de kleedkamer zou dat wel geaccepteerd worden."

'Heb het wel vermoed en gedacht'
Van Gaal denkt dat homoseksualiteit in het profvoetbal wel degelijk voorkomt. "Maar niet veel. De voetbalwereld is geen afspiegeling van de maatschappij. Niet 1 speler heeft in mijn carrière gezegd dat hij homo is. Dat zegt genoeg. Ik heb het wel heel vaak gedacht en vermoed bij spelers. Maar als iemand daar niet zelf mee komt, wil ik hem daar niet mee belasten. Nee, bij welke club dat was, doet er niet toe. Ik wil juist die speler beschermen. En de meeste van hen zijn ook getrouwd met een vrouw en hebben kinderen. Dat kan ik ze echt niet aandoen."