VAR is de beste vriend van FC Utrecht dat 10 man Heracles makkelijk aan de kant schuift

BSR Agency

admin • 21:31, 02-03-2019 / Laatste Update: 13:27, 07-01-2024

Een makkelijk avondje voor FC Utrecht, nummer 7 van de Eredivisie, op bezoek in Almelo, nummer 6 van diezelfde Eredivisie. De Twentenaren hadden, na een rode kaart van Drost vlak voor rust, (bijna) niets meer in te brengen: 1-5.

De VAR had, zoals gewoonlijk de laatste weken, weer een belangrijke rol in dit duel. Allereerst in de 45e minuut, toen FC Utrecht door een goal van Sander van de Streek al zo'n 36 minuten op een 1-0 voorsprong stond. In een duel tussen Sean Klaiber en Jesper Drost, ging laatstgenoemde met een gestrekt been door op Klaiber. Rode kaart, aldus de VAR. Na het bestuderen van de beelden, besloot ook Bax datzelfde oordeel te geven.

Daarna was het hek van de dam. Willem Janssen maakte er in de 50e minuut 2-0 van, waarna Dalmau 10 minuten later de spanning nog terug leek te brengen, vlak nadat Michiel Kramer 2 grote kansen op de de 3-0 had gemist. De 1-3 was nog een 'normale' goal, maar daarna moest arbiter Bax de VAR het werk laten doen.

VAR on fire

Dat was dan ook de reden dat Utrecht naar 5-1 opliep: 2 penalty's, bevestigd door de VAR en benut door Simon Gustafson en Riechedly Bazoer, zorgden voor de ietwat discutabele uitslag. De 2e penalty werd namelijk 3 minuten ná de 'overtreding' genomen en over die rode kaart van Drost zal ook zeker nog nagepraat worden. Al met al had de VAR het zeker niet rustig in Almelo.