Vechtend FC Twente verslaat Sparta in openingskraker Keuken Kampioen Divisie

Proshots

Trevor Wagener • 23:53, 17-08-2018 / Laatste Update: 00:14, 05-01-2024

Het is FC Twente gelukt! De Enschedeërs hebben hun 1e wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie in de eigen Grolsch Veste met 2-1 gewonnen van Sparta Rotterdam.

Voor 1e divisie-begrippen was het een mooie voetbalavond in Twente. Beide ploegen hadden er zin in en lieten dat ook vanaf de 1e minuut merken. Twente liet als thuisploeg de meeste dreiging zien en dat betaalde zich meteen uit.

De 18-jarige in Duitsland geboren Ulrich Bapoh opende na ongeveer 10 minuten de score. Twente oogde strijdbaar, maar kon niet voorkomen dat de Kasteelclub enkele minuten later op gelijke hoogte kwam. Lars Veldwijk maakte de 1-1, en alles in deze wedstrijd leek op een eredivisie-venue, alleen: was het toch echt een wedstrijd in de 1e divisie.

Trots daw veur Twente bint

Nog voor rust zorgde de bij Sparta in het voetbal teruggekeerde Rotterdammer Royston Drenthe bijna voor de 2-1 van Twente: de 1-malig international van Oranje schoot de bal bijna in eigen doel. Na 40 minuten deed Twente-spits Tom Boere dat vanaf de stip wel en maakte de 2-1.

0 voor Sparta

Sparta zorgde daarna voor flink wat tegengas en ging op zoek naar de gelijkmaker. De ploeg van trainer Henk Fraser was heel de 2e helft beter, maar kon geen vuist maken en ging uiteindelijk met lege handen naar huis.