Verdediger Kum beslist degradatiekraker in voordeel van Roda JC

Martijn Baars • 22:50, 17-02-2017 / Laatste Update: 02:14, 05-01-2024

Roda JC heeft een hele belangrijke stap gezet in de strijd tegen degradatie. In de thuiswedstrijd tegen mede-degradatiekandidaat Go Ahead Eagles was 1 goal genoeg om de derde zege van het seizoen te pakken. Dankzij verdediger Chris Kum wonnen de koempels met 1-0.

Afgekeurde goal

Gelukkig was er na rust meer te genieten in Kerkrade dan in de saaie eerste helft. Ard van Peppen, verdediger van Roda JC, moest meteen een bal van Elvis Manu van de lijn werken. Aan de andere kant scoorde de thuisclub via Chris Kum, maar werd zijn goal terecht afgekeurd wegens buitenspel.

Enorme misser

Sam Hendriks kreeg binnen het uur de grootste kans van de wedstrijd. De spits van de ploeg uit Deventer kreeg de bal op een meter van de lege goal nog naast. Hendriks was vorige week nog de held in de vorige degradatiekraker van GAE tegen ADO (3-1 winst). Ook invaller Joey Suk miste nog een enorme kans.

Goal uit het niets

Net op het moment dat Go Ahead beter in de wedstrijd kwam en de overhand kreeg, scoorde Roda JC. Kum stond in de 71e minuut helemaal vrij op de vijfmeter en volleerde een vrije trap achter doelman Theo Zwarthoed: 1-0. Na de openingstreffer zakte Roda in en gingen de bezoekers op zoek naar de gelijkmaker.

In de absolute slotfase leek Manu alsnog de gelijkmaker te kunnen maken, maar van dichtbij gleed de oud-Feyenoorder de bal naast.

Belangrijke zege Roda

Doordat het slotoffensief in het laatste kwartier geen goal meer opleverde, won Roda pas de 3e wedstrijd van het seizoen. Maar die zege is wel van grote waarde. De Limburgers verlaten de degradatiezone en staan voor even op de 14e plaats. De Eagles belanden door de nederlaag juist net ónder de streep.