Verdwijnt You’ll Never Walk Alone bij FC Twente? ‘Je hoort dat al bij Feyenoord’

18 juli 2019

ANP

You'll Never Walk Alone is natuurlijk wereldberoemd als opkomstlied van Liverpool. In Nederland gebruikt vooral Feyenoord het, maar ook FC Twente komt met deze 'kraker' op. Daar moet volgens sommige Twente-supporters nu maar een eind aan komen.


De Tukkers Wilfried Poorthuis en Edwin van Hoevelaak schreven daarom zelf een mogelijke vervanger. Het nummer - getiteld Kop dr veur - is geschreven uit clubliefde en gaat sowieso worden aangeboden aan de promovendus.

Meezinger
Het nieuwe nummer moet wat ‘theatraals hebben en tegelijk trots uitademen’, zegt Poorthuis tegen Tubantia. „Een heroïsche meezinger. En je moet het makkelijk met je sjaal en vlag kunnen meedeinen. Daarna moet het overgaan in het ritme van de trommels, die je altijd in het stadion hoort.” Dat heeft hun nummer allemaal, vindt de Enschedeër.

Kritiek
Of Kop d’r veur kans van slagen heeft, weet Poorthuis niet. Hij heeft ondertussen ook kennis gemaakt met de emoties van supporters, die alles bij het oude willen laten. „Daar ben ik wel van geschrokken, wat er aan felheid op je af komt. ‘Je denkt toch niet dat ik dat kutlied van jou ga zingen?’ Van mensen die mij helemaal niet kennen.”

Feyenoord
Als hun lied niet gekozen wordt, hoopt Poorthuis hoopt hoe dan ook dat You’ll Never Walk Alone verdwijnt. „Een prachtig nummer, maar het is gewoon niet van Twente. Je hoort dat ook bij Feyenoord. Je moet iets eigens hebben.”

Luister het nummer hier 👇