Verlaat Vlaar AZ aan einde seizoen? ‘Wat mij betreft niet’

16 mei 2019

BSR Agency

Ron Vlaar speelde woensdag misschien wel zijn laatste wedstrijd voor AZ (4-2 verlies tegen Excelsior). Het contract van de 34-jarige verdediger loopt af, maar zelf hoopt hij op een langer verblijf. Of heeft-ie zijn laatste pot gespeeld? "Wat mij betreft niet", zei Vlaar op de clubwebsite.


"Max (Huiberts, directeur voetbalzaken, red.) en ik hebben elkaar gesproken. Binnenkort volgt een nieuw gesprek en het lijk me raar als we daar niet uitkomen", maakte Vlaar duidelijk na de nederlaag bij Excelsior. "Ik heb al vaker gezegd dat ik hier op mijn plek zit. Qua fitheid gaat het eigenlijk het hele seizoen al goed. Dat is voor mezelf boven verwachting."

Toegevoegde waarde
Meermaals kreeg Vlaar de vraag of hij door zou gaan. Telkens gaf hij aan te twijfelen. De situatie is voor hem op dit moment anders. "Nu kan ik terugkijken en heb ik weinig minuten gemist. Dat is een heerlijk gevoel, dan voel je je echt voetballer."

De stopper denkt dat hij nog zeker van toegevoegde waarde kan zijn met zijn 34 jaar. ,"Dat is wat ik voor ogen heb en hoe ik door wil."