Vermeij tikt Heracles in absolute slotminuut voorbij Roda JC

Bart van der Wijst • 23:43, 23-09-2017 / Laatste Update: 02:12, 06-01-2024

Roda JC is nog steeds niet van die hatelijke 0 punten af. Uit bij Heracles Almelo leek de ploeg van Robert Molenaar een puntje te pakken, maar Vincent Vermeij dacht daar anders over. Hij tikte in de slotminuut de 2-1 binnen.

De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd, na 3 minuten raakte Jamiro Monteiro de paal. Een halve minuut later lag ie er wel in, aan de andere kant.

[poules_game teasertext="" team="heracles-almelo" statisticstext="" calltoaction="" url="" pool="sportnieuws/eredivisie-2017-18" ]

Kopbal Paulissen

Ard van Peppen was de man die een groot aandeel had in de goal van Roda JC. Hij gooide de bal voor op het hoofd van Mitchel Paulissen, die diagonaal raak kopte achter Bram Castro. Vervolgens lieten de Limburgers het spel aan Heracles Almelo, dat via Brahim Darri enkele goede kansen kreeg. Voor de thee werd er niet meer gescoord.

Na rust lag ie er vrij snel in voor Heracles. Robin Pröpper kopte op de paal, maar snoeide de rebound hard tegen de touwen. Daarna ging de thuisploeg op zoek naar een overwinning. Via een vrije trap van Monteiro was het dichtbij, maar Hidde Jurjus kon de poging van Monteiro net keren.

Slotoffensief

Bij Heracles Almelo mocht men in de slotfase 2 keer in de handjes knijpen. Paulissen schoot net over de kruising en vervolgens mikte Dani Schahin voorlangs in kansrijke positie. In de 92ste minuut viel er dan toch een goal, voor Heracles Almelo. Reuven Niemeijer gaf aan op Vincent Vermeij, die de 2-1 binnen tikte.