VI gaat tóch tijdens WK programma maken met nieuwe naam: VI Oranje blijft thuis

4 mei 2018

ANP

Gaan de mannen van Voetbal Inside nu wel of geen programma maken tijdens het WK voetbal? Dat was de grote vraag sinds Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen bekend maakte over te stappen naar Veronica. Nu is er dan eindelijk witte rook: er komt een variant op VI Oranje.


Thuis voor de buis
RTL heeft vrijdag bevestigd tegen het AD dat er weer een zomerse talkshow komt, maar dan wel in een iets andere vorm. Ten eerste komt er een nieuwe naam. Zoals bekend is Oranje er dit jaar niet bij in Rusland en daar wordt subtiel naar verwezen. De nieuwe naam van het programma is namelijk 'VI Oranje blijft thuis'. Wat de locatie wordt, wil RTL nog niet zeggen maar het zou om een unieke plek gaan. Verder weten we wel dat het programma op RTL 4 wordt uitgezonden.

Nieuwe gezichten
Daarnaast is er nog een ander verschil met voorgaande edities. René van der Gijp en Johan Derksen hadden al aangegeven niet de hele zomer met hun hoofd op tv te willen en dat gaat ook niet gebeuren. Zij worden namelijk afgewisseld door andere gasten die aanschuiven. Het nieuwe programma wordt de laatste klus van de heren bij RTL. Maandag hebben ze hun allerlaatste uitzending van Voetbal Inside op RTL 7.