Op deze manier wisten Feyenoord-fans ‘in te breken’ in De Kuip

16 mei 2021

Pro Shots

Het was een opvallend beeld tijdens Feyenoord - RKC Waalwijk. De wedstrijd was bij een 3-0 stand al lang en breed gespeeld toen er opeens tientallen supporters de tribunes op klommen en vuurwerk op het veld gooiden. Hoe kwamen zijn eigenlijk binnen? Stadion-directeur Jan van Merwijk denkt het wel te weten.


"We zijn nog aan het uitzoeken hoe dit precies is gebeurd, maar het lijkt erop dat ze zichzelf naar binnen toe hebben weten te dringen", aldus de baas van het stadion tegenover de NOS. "Het vermoeden is dat er een sleutel in omloop is. Daar zijn we uiteraard niet blij mee."

Fans boos
Van Merwijk denkt dat de supporters gefrustreerd zijn op het huidige Feyenoord-seizoen en daardoor naar binnen drongen. "Iedereen kan daar uiting aan geven. Maar niet op deze manier. Het binnendringen van het stadion is een grens die we niet eerder gezien hebben. Daar zijn we teleurgesteld over", zei hij daarover.

"Op basis van de informatie die we hadden, hebben we er alles aan gedaan om deze situatie zo goed mogelijk tegen te gaan. Qua beveiliging zijn we opgeschaald en we hebben de politie geïnformeerd. Maar het ligt ook buiten onze macht. Fakkels op het veld gooien, het stadion binnendringen, de autopoort ontzetten; daar zit je als club niet op te wachten."