Vilhena goud waard voor Feyenoord in heerlijk voetbalgevecht

admin • 15:23, 19-03-2017 / Laatste Update: 18:03, 05-01-2024

Feyenoord is weer een stapje dichter bij de titel. Met dank aan Tonny Vilhena. De middenvelder bezorgde de koploper zondagmiddag een moeizame winst na een heerlijk voetbalgevecht in Heerenveen: 1-2.

Heerenveen begon fel aan de wedstrijd en was de 1e helft een stuk beter dan Feyenoord. Via een voorzet van Marzo konden de sterke Friezen na 11 minuten al op 1-0 komen nadat Jones onder de bal doorging. Feyenoord kwam met de schrik vrij en deed dat 4 minuten later weer toen Jones wéér mis taste. De kopbal van Slagveer ging maar net over de goal.

Penalty, 1-0

In de 17e minuut kreeg Heerenveen loon naar werken. Superspits Reza maakte 1 op 1 met Nelom een fraaie actie in de 16 en de linksback van Feyenoord kwam nét te laat. Met grote gevolgen: een penalty voor Heerenveen. Het was pas de 1e penalty die Feyenoord dit seizoen tegen kreeg en daarmee is het ook de laatste eredivisieploeg. Nóg pijnlijker: Reza schoot keihard binnen: 1-0.

— FOX Sports (@FOXSportsnl) 19 maart 2017

Sterk Heerenveen, geluk Feyenoord

Feyenoord moest daarna eigenlijk op jacht naar de 1-1, maar bleef voortdurend onder druk staan van Heerenveen. De Friezen hadden eigenlijk een ruimere voorsprong moeten nemen. Zo ontsnapte Feyenoord na een kwart wedstrijd aan een grote achterstand toen Jones Van Amersfoort leek te vloeren in de 16. Scheidsrechter Higler zag er alleen niks in.

Via Slagveer en Bijker had Heerenveen op 2-0 en misschien wel 3-0 moeten komen, maar Jones redde knap. Kort voor rust kon Kuyt nog zorgen voor de belanrijke gelijkmaker, maar zijn schot in de 45e minuut ging maar net over. Na een meespelende 1e helft met hoog tempo en veel intensiteit ging Heerenveen voor het eerst sinds 3 december 2016 met een (verdiende) voorsprong de rust in.

Feyenoord veel sterker

Feyenoord kwam ijzersterk terug uit de rust en zocht nadrukkelijk naar de gelijkmaker. De ploeg zette Heerenveen flink onder druk en kreeg via Botteghin een niet te missen kans in de 53e minuut, maar Mulder pakte de bal goed. Amper 2 minuten later vond de koploper het net wél. Bij de 2e paal kon Jørgensen heel makkelijk intikken: 1-1.

Vilhena beloont harde werken

Die goal gaf Feyenoord moed. Waar Heerenveen in de 1e helft keiharde werkte en in hoog tempo voetbalde, daar waren de rollen in de 2e helft omgedraaid. Via El Ahmadi kon de koploper het harde werken belonen, maar zijn schot zwaaide af. In de 68e minuut deed Vilhena wat een sterk Heerenveen in de 1e helft naliet: scoren. De middenvelder haalde na een prima assist van Berghuis héérlijk uit: 1-2.

Op en neer

Heerenveen zocht daarna naar de gelijkmaker en vond die bijna, maar Jones redde 2 keer uitstekend. Eerst op een schot van Slagveer, daarna op een schot van Larsson. Aan de andere kant kreeg Jørgensen de kans om de wedstrijd te beslissen, maar de Deense spits maakte net naast na een prima lange bal.

Feyenoord speelde de wedstrijd daarna keurig uit en won voor het eerst sinds 16 oktober 2016 een eredivisiewedstrijd waarin het op achterstand kwam. En belangrijker nog: de koploper komt dichter en dichter bij de titel!

[poules_game teasertext="" team="feyenoord" statisticstext="" calltoaction="" url="" pool="sportnieuws/eredivisie-2016-17" ]