Virgil van Dijk zoekt naar verklaringen voor afstraffing: ‘Dit moeten we gaan bekijken’

24 maart 2023

Getty Images

Virgil van Dijk werd met het Nederlands elftal getrakteerd op een dikke nederlaag door Frankrijk. In het Stade de France won de vice-wereldkampioen met maar liefst 4-0. Het was Oranje's 1e nederlaag binnen 90 minuten sinds het EK in 2021 (toen verloor het van Tsjechië). Van Dijk reageerde na de wedstrijd bij de NOS op de nederlaag.


"Als je na 7 minuten 2-0 achterstaat wordt een hels karwei natuurlijk. Het is gewoon slecht hoe we beginnen, uiteindelijk lopen we achter de feiten aan. Zo spelen zij met de kwaliteiten die ze hebben een eenvoudige wedstrijd", concludeerde Van Dijk. "Dit moeten we zeker gaan bekijken. Moeilijk om zo kort na de wedstrijd al een analyse te geven."

Gissen
Van Dijk wist niet of hij dit zijn kanslooste nederlaag ooit moest noemen. "We kwamen er niet aan. Duels werden niet gewonnen. Veel te makkelijk balverlies. Dan zie je dat Frankrijk dat snel afstraft", aldus de captain, die zocht naar verklaringen.

"Het kunnen meerdere factoren zijn waarom we zo hebben gespeeld. Moeten dat gewoon gaan bekijken. Dat klinkt allemaal heel cliché, maar zo is het wel. Dat gaan we vanaf morgen zeker doen. Tegen Gibraltar moet het veel en veel beter. Die moeten we winnen. Dat deze avond teleurstellend was, is duidelijk."

Nederland speelt aanstaande maandag in De Kuip tegen Gibraltar.