Vitesse draait het helemaal om tegen FC Utrecht en gaat naar finale play-offs

22 mei 2022

Pro Shots

Vitesse mag blijven dromen van een 2e seizoen in de Conference League. Over 2 wedstrijden waren de Arnhemmers te sterk voor FC Utrecht. Zondag werd het na verlenging 3-0 voor Vitesse. Nu wacht de play-offfinale.


Vitesse moest een 3-1-achterstand goedmaken in de returnwedstrijd. In eigen huis schoten de Arnhemmers uit de startblokken. Million Manhoef zorgde na 39 minuten voor de 1-0, Sondre Tronstad maakte er na 52 minuten 2-0 van. Door de prachtige goal van Tronstad, waren de ploegen weer precies in evenwicht. Met deze stand zou het verlengen worden.


En verlengen werd het. Nikolai Baden Frederiksen maakte er vrij snel in de verlenging 3-0 van. Daarna werd er niet meer gescoord: Vitesse naar de finale! In de 123e minuut kreeg Baden Frederiksen nog zijn 2e gele kaart. Hij mist dus de eerste finalewedstrijd.

Finale
In de finale van de play-offs neemt Vitesse het op tegen AZ. De Alkmaarders wonnen eerder op zondag met 2-0 van sc Heerenveen, nadat die heenwedstrijd in 3-2 voor de Friezen was geëindigd. De winnaar van de finale krijgt een ticket voor de kwalificatie van de Conference League. Komende donderdag en aansluitend de zondag staan de finalewedstrijden op het programma.