Vitesse en PEC gaan door naar de volgende bekerronde

Brian Vesseur • 23:57, 26-09-2018 / Laatste Update: 21:16, 13-12-2023

Vitesse en PEC Zwolle gaan door in de beker. Maar gemakkelijk ging dat niet voor beide ploegen. Woensdagavond wisten zij maar net aan van 2 amateurploegen te winnen.

Vitesse won met 1-2 op bezoek bij RKAV Volendam. Maikel van der Werff en Oussama Darfalou scoorden al voor rust tegen de hoofdklasser. Nick Tol maakte het duel in de slotfase nog even spannend toen hij vanaf zo'n 40 meter doel trof (1-2). Maar Vitesse liet het niet meer zo ver komen als in het begin van het vorige seizoen toen het al in de eerste ronde werd uitgeschakeld door het Amsterdamse Swift.

PEC

Ook PEC Zwolle wist het bekertoernooi met minimaal 1 wedstrijd te verlengen. Het elftal van trainer John van 't Schip boekte een zuinige uitzege op Staphorst (1-0). Vito van Crooy maakte al in de achtste minuut het enige doelpunt.

Groene Ster plaatste zich eveneens voor de tweede ronde van het bekertoernooi door een 2-1 overwinning op TEC. In een ander duel tussen 2 amateurclubs bleek ASWH op bezoek bij VV Eemdijk met 1-4 de sterkste.