Vitesse en Utrecht houden elkaar in evenwicht

ProShots

admin • 18:24, 01-10-2017 / Laatste Update: 11:34, 07-01-2024

FC Utrecht heeft zich tegen Vitesse weten te herstellen van de zware klappen van de afgelopen weken. In een partij waar om iedere vierkante meter werd gestreden, stapten beide ploegen met een punt van het veld.

De laatste weken is Utrecht behoorlijk wat teruggezakt op de ranglijst. Na een uitstekende competitiestart, liep het de laatste weken wat minder met keiharde nederlagen. Na de keiharde nederlagen tegen FC Twente (4-0) en PSV (1-7) hield de ploeg van Erik ten Hag wel stand in de GelreDome.

Wedstrijd laat op gang

In de eerste helft viel weinig te beleven, maar de tweede helft was een stuk leuker om te zien. Cyriel Dessers, die geen geweldige wedstrijd speelde, zette de bezoekers in de 69ste minuut op voorsprong in Arnhem. Via een gelukje kreeg hij de bal op zijn voet, waarna de bal langs doelman Remko Pasveer rolde.

Slotoffensief van Vitesse

Bij Vitesse, dat doordeweeks in de Europa League onderuit ging bij Nice, gingen de alarmbellen af. Trainer Henk Fraser bracht met Mason Mount vers bloed en dat pakte meteen goed uit. De nieuweling die gehuurd wordt van Chelsea, prikte binnen 2 minuten zijn eerste goal in dienst van Vitesse.

Vitesse probeerde door de gelijkmaker door te drukken en zette een slotoffensief in. Via Luc Castaignos hadden de Arnhemmers nog een reuzekans om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar hij schoot mis.

Stand van zaken

Door het gelijke spel blijft Vitesse knap op de 3de plaats in de Eredivisie. FC Utrecht voert het rechterrijtje aan met 10 punten uit 7 duels.