Vitesse huurt Malinese spits voor een jaar van Hull City

2 september 2019

BSR Soccrates

Vitesse heeft aanvaller Nouha Dicko binnen. De Arnhemse club huurt de Malinees voor 1 jaar van de Engelse club Hull City . Dicko (27) is dit jaar bij Hull op een zijspoor geraakt. De spits uit Mali wordt bij Vitesse herenigd met Leonid Sloetski.


Sloetski is gecharmeerd van Dicko. De Malinees moet in de aanval voor meer mogelijkheden zorgen bij Vitesse. De club speelt zo in op de blessures van Charly Musonda en Hilary Gong. De Belg heeft terugkerende klachten in de knie. Gong is het gehele seizoen uitgeschakeld. De Malinees is op meerdere posities inzetbaar.

De Russische trainer van Vitesse haalde de aanvaller in 2017 als trainer van The Tigers op bij Wolverhampton Wanderers. Hij kostte de club uit het Championship destijds 3,5 miljoen pond. Vitesse kan nu ook alleen maar huren.

Ervaring in Engeland
Dicko heeft buiten ‘Wolves’ ook nog gespeeld voor Strasbourg in Frankrijk en Rotherham, Wigan en Blackpool in Engeland. Hij staat op 34 goals in 160 duels in het Championship, het 2e niveau in Engeland. In de League One heeft de Malinees in 24 wedstrijden 18 keer gescoord.

Wil jij het belangrijkste transfer-nieuws gratis via Whatsapp ontvangen? Stuur een app met TRANS AAN naar 06 135 591 70.