Vitesse-iconen Theo Janssen en Alexander Büttner mogen café niet meer in vanwege agressie

5 september 2019

ANP

Twee bekende oud-spelers van Vitesse mogen het café The Cavern in Arnhem niet meer in. Oud-speler en nu jeugdtrainer Theo Janssen en oud-Vitessenaar Alexander Büttner hebben zich volgens eigenaar Hannes Wittler agressief uitgelaten tegenover beveiligers en daarbij dreigementen geuit.


De incidenten dateren al van wat langer geleden, maar het verbod is nog altijd van kracht. Wittler zegt dat iedereen zich in zijn café moet gedragen, ook (oud-)spelers van Vitesse.

,,Uitgaan moet een leuke aangelegenheid zijn voor iedereen, het personeel moet zich ook veilig voelen tijdens het werk en andere gasten moeten geen last hebben van bepaalde individuen. Dat geldt voor gewone bezoekers en voor voetballers. Doe je dat niet, word je eruit gezet. Doe je het vaker? Dan hoef ik je niet meer in mijn kroeg te zien", zegt Wittler tegen De Gelderlander.

Contact met Vitesse
Büttner werd 3 keer in 3 jaar tijd The Cavern uitgezet nadat hij zich volgens Wittler agressief gedroeg tegen beveiligers, waarvan 2 keer in de periode dat hij bij Vitesse speelde. Wittler zegt dat eenmaal de politie is ingelicht. De politie kan om privacyredenen geen commentaar geven. Wittler: ,,Ik heb uiteindelijk de hulp van Vitesse ingeschakeld. De club heeft er voor gezorgd dat Büttner niet meer langskwam. Dat contact en de afhandeling van de zaak heb ik als heel prettig ervaren.’’

Buiten misdragen
Met Theo Janssen ligt de zaak anders, aldus Wittler. ,,Hij is hier nooit binnen geweest, maar heeft zich buiten misdragen tegenover een beveiliger.’’ Sindsdien is Janssen niet welkom in The Cavern.

'Ik leef voor het voetbal'
Alexander Büttner kan het zich allemaal niet meer herinneren. ,,Het is sowieso lang geleden dat ik ben uitgegaan in Arnhem. Ik hou me liever afzijdig als het gaat om dit soort opstootjes, ik leef voor het voetbal. Dat ik hiervan beschuldigd word, komt voor mij uit de lucht vallen.’’

Theo Janssen wilde geen commentaar geven.