Vitesse kansloos in oefenduel met Lech Poznan

Paul Meima

admin • 22:24, 09-07-2019 / Laatste Update: 11:38, 12-12-2023

Vitesse heeft dinsdag het 3e duel op het trainingskamp in Polen verloren. De Arnhemse eredivisionist was kansloos tegen Lech Poznan. Voor rust besliste de Poolse topclub de wedstrijd al: 2-0.

De Poolse topclub was vanaf de start beter. Poznan combineerde makkelijk, was behendiger aan de bal en kwam ook achterin niet in de problemen. Bij Vitesse viel na 25 minuten ook nog eens Oussama Darfalou weg. De Algerijn had last van zijn lies.

Openingstreffer

Na een half uur zorgde Filip Marchwinski voor de openingstreffer. Navarone Foor vroeg nadrukkelijk om de bal, maar werd opzij gezet door de Pool op het moment dat doelman Jeroen Houwen de bal inspeelde. Marchwinski rondde daarna eenvoudig af: 1-0.

Ontsnapt

Voor rust scoorde Lech Poznan ook een 2e keer. Djordje Crnomarkovic kopte uit een hoekschop krachtig in. Bij Vitesse was de organisatie zoek: 2-0. Vitesse ontsnapte daarna ook nog met een schot op de lat. In de 2e helft werd niet meer gescoord.

Trainingskamp

Vitesse verloor op het trainingskamp eerder van FC Midtjylland (4-3) en speelde gelijk tegen Korona Kielce (1-1).